Algemeen
Ouder >> 
THUMB
Google gaat het installeren van apk's veiliger maken
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(20-06-2018 21:00)


Eind vorig jaar kondigde Google een aantal maatregelen aan om apps in de Play Store veiliger te maken. De aangekondigde maatregel om het installeren van apk's veiliger te maken gaat nu gelden. In dit artikel leggen we uit wat deze maatregel precies inhoudt.
THUMB
Instagram brengt YouTube-concurrent uit: IGTV
Bron:iPhoned / Algemeen

(20-06-2018 20:05)


YouTube krijgt er een nieuwe concurrent bij. Instagram brengt namelijk een nieuwe app uit waarmee gebruikers video’s tot wel 1 uur lang kunnen uploaden.
THUMB
Windows Server 2019 voorspelt toekomstige capaciteitseisen
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 19:30)


Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows Server 2019 gelost voor Insiders.  Die voegt een voorspellende functie voor toekomstige capaciteitseisen toe en bevat de eerste preview van Hyper-V 2019. De preview van Windows Server 2019 is ondertussen aan build 17692 toe.
THUMB
Tesla klaagt voormalig medewerker aan wegens spionage
Bron:nu.nl / Algemeen

(20-06-2018 18:55)


Tesla heeft een voormalige medewerker aangeklaagd wegens spionage. De man zou geheime informatie van de maker van elektrische auto's hebben gestolen.
THUMB
Red Hat onthult procesautomatiseringsplatform Process Automation Manager 7
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 17:43)


Red Hat kondigt het cloud-native platform  Process Automation Manager 7 aan, voor het ontwikkelen van bedrijfsautomatiseringsdiensten en procesgerichte applicaties voor hybride cloudomgevingen. Met de nieuwe generatie van het business process management (BPM)-aanbod, voorheen Red Hat JBoss BPM Suite, kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen stroomlijnen, automatiseren, meten en voortdurend verbeteren.
THUMB
HPE investeert 4 miljard dollar in edge computing
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 16:38)


HPE gaat de komende vier jaar 4 miljard dollar investeren in ontwikkelingen rond edge computing. Dat kondigde het bedrijf aan op HPE Discover in Las Vegas. Edge computing is een nog relatief nieuw begrip, dat aan een opmars bezig is onder invloed van het Internet of Things en de ontwikkelingen in 5G.
THUMB
Microsoft opent voor het eerst twee datacenters in Noorwegen
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 15:49)


Er lijkt een ware data-oorlog te ontstaan in Scandinavië. Deze week opende Google zijn eerste Cloud Platform-datacenter in de regio, nadat Amazon al plannen aankondigde voor een Zweedse AWS-hub. Maar nu is ook Microsoft van plan de regio in te trekken, want de technologiereus heeft onthuld dat het twee datacenters opent in Noorwegen.
Oppo Find X: het meest originele antwoord op de notch
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(20-06-2018 15:00)


Sinds de komst van de iPhone X met notch hebben Chinese fabrikanten twee nieuwe hobby’s. Ze…
THUMB
Cisco neemt July Systems over voor extra analytische tools in wifisystemen
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 13:21)


Cisco Systems is van plan om draadloze netwerkapparatuur van bedrijven te veranderen in een analytics-tool. Met dat in het achterhoofd, heeft het vandaag aangekondigd dat het July Systems overneemt, een cloud computing specialist uit de Verenigde Staten.
THUMB
De Xiaomi Mi 8 komt naar Europa
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(20-06-2018 12:23)


Xiaomi is nog lang niet jarig. Dat waren ze immers al een paar weken geleden. Het feestje wordt waarschijnlijk in Europa nog wel dunnetjes overgedaan, de Xiaomi Mi 8 komt ook hier op de markt.
THUMB
Europese nucleaire industrie doelwit van malwarecampagne
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 20:54)


Kaspersky Lab constateert dat de hackersgroep achter de netwerkworm Olympic Destroyer terug is van weggeweest. Dit keer richt de groepering zich op Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oekraïne en Rusland, met een focus op organisaties betrokken bij de bescherming tegen chemische, biologische en nucleaire bedreigingen.
THUMB
Alto's Odyssey komt nu dan toch echt naar de Play Store
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(20-06-2018 20:00)


Het populaire Alto's Adventure lijkt op Android na lang wachten eindelijk van een vervolg voorzien te worden in de Play Store. Alto's Odyssey is nog niet te downloaden, maar je kunt je al wel registreren.
THUMB
Yahoo Mail krijgt een Go-versie en nieuwe mobiele website
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(20-06-2018 19:00)


Yahoo is niet meer wat het geweest is, maar blijft aan de weg timmeren. Ze hebben immers nog miljoenen email-adressen die bediend moeten worden. Yahoo heeft zijn Yahoo Mail-app van een Go-versie voorzien en de mobiele webversie heeft een make-over gekregen.
THUMB
Nvidia maakt Kubernetes voor gpu’s beschikbaar
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 18:36)


Nvidia heeft een aantal nieuwe deep learning tools voor onderzoekers en ontwikkelaars aangekondigd, waaronder de beschikbaarheid van Kubernetes voor gpu’s. Het deed die aankondigingen tijdens de Computer Vision and Pattern Recognition Conference in Salt Lake City.
Gerucht: Xiaomi Mi 8 komt in augustus uit in Europa
Bron:Tweakers / Algemeen

(20-06-2018 17:21)


Xiaomi zou de Mi 8 in augustus willen uitbrengen voor iets onder 500 euro. Dat claimt een Duitse telecomjournalist. De Mi 8 kwam deze maand uit in China. Er zouden twee varianten komen, beide met een werkgeheugen van 6GB.
THUMB
Wileyfox rolt Android 8.1 Oreo uit naar zijn Swift 2-toestellen
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(20-06-2018 16:30)


Het had weinig gescheeld Wileyfox had in februari opgehouden te bestaan. Het bedrijf lijkt aan de beterende hand te zijn en kondigt aan deze week al zijn Wileyfox Swift 2-toestellen van Android 8.1 Oreo te zullen voorzien.
THUMB
Oracle maakt met Autonomous Data Warehouse Cloud van database een business tool
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 15:00)


Het enterprisesoftwarebedrijf Oracle werkt aan een nieuw cloudaanbod, de Autonomous Cloud. De nieuwe clouddiensten richten zich specifiek op de zakelijke gebruiker en moeten de rol van de IT-professional verkleinen en ontlasten. Het eerste product in dit aanbod was de Autonomous Data Warehouse Cloud.
THUMB
Datto komt met reeks nieuwe functies voor MSP’s, waaronder een rollback-tool
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 14:28)


Datto introduceert verschillende updates om zijn managed service providers (MSP’s)-partners beter van dienst te kunnen zijn. Onder de nieuwe functies vallen Rapid Rollback, een tool voor serverherstel, verbeteringen voor de Autotask PSA (Professional Services Automation) Task-gebruikersinterface en een levenslange garantie voor de access points, switches en managed power devices van Datto.
THUMB
Extreme Networks kondigt edge-oplossing Smart OmniEdge aan
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 12:44)


Extreme Networks introduceert binnenkort de edge-oplossing Smart OmniEdge. Deze maak gebruikt van kunstmatige intelligentie (AI) om inzicht, aanpasbaarheid en veiligheid te brengen naar campussen en gedistribueerde omgevingen on-premise of as a Service.
THUMB
Amazon breidt Alexa-stemdienst uit naar hotelketens
Bron:TechZine / Algemeen

(20-06-2018 12:16)


Waar is Amazon niet actief? Ondertussen breidt het zijn stemtechnologie Alexa uit naar de hotelsector. De technologiereus uit Seattle heeft vandaag namelijk bekend gemaakt dat het nu proeven doet met Alexa en Echo-apparaten om te kijken of hotelgasten daar ook een beetje gebruik van maken.
Woensdag 20 Juni
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]