Algemeen
Ouder >> 
THUMB
Android Dagoverzicht donderdag 19 oktober 2017
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(19-10-2017 22:01)


Vandaag, donderdag 19 oktober 2017, op Androidworld: een BBQ-app, aanpasbare zoekwidget van Google, Biby 2.0. de aankondiging van de Nokia 7, Monument Valley 2 en nog veel meer nieuws!
THUMB
Docker kondigt ondersteuning voor Kubernetes aan
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 20:48)


Docker heeft tijdens zijn DockerCon Europe-conferentie bekendgemaakt dat Kubernetes geïntegreerd wordt in zijn platform. Dat betekent niet dat de eigen Docker Swarm-tool opgegeven wordt. Het bedrijf zal klanten Kubernetes namelijk als optie aanbieden naast Swarm.
THUMB
HP komt met hybride workstation ZBook x2
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 19:56)


HP heeft tijdens de Adobe Max conferentie de ZBook x2 aangekondigd, die volgens het bedrijf zelf de krachtigste detachable pc ter wereld is. Met het product wil HP meer mobiliteit en prestaties leveren aan designers, kunstenaars en andere grafische professionals die Adobe Creative Cloud en andere professionele applicaties gebruiken.
THUMB
Aanpasbare zoekwidget nu beschikbaar in Google bèta
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(19-10-2017 19:00)


Eind september zagen we de eerste tekenen van een aanpasbare zoekwidget en deze is nu beschikbaar in de bètaversie van de Google-app.
THUMB
Miljard dollar groeigeld voor Uber-concurrent Lyft
Bron:nu.nl / Algemeen

(19-10-2017 18:15)


Uber-concurrent Lyft krijgt een investering van 1 miljard dollar. Het investeringsfonds CapitalG van Google-moederbedrijf Alphabet leidt de investeringsronde in het taxiapp-bedrijf.
THUMB
Xiaomi verkoopt meer dan 90 miljoen smartphones dit jaar
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(19-10-2017 18:00)


In een competitieve markt is marktaandeel belangrijk, en marktaandeel krijg je door veel te verkopen. Xiaomi gaat zich ook meten met de groten wat dat betreft.
THUMB
Belgische hulpdiensten kunnen vanaf nu altijd bellen, ook bij overbelast netwerk
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(19-10-2017 17:01)


Netwerken worden groter en beter, maar wanneer er een piek is in het gebruik dan komt het nog steeds voor dat je niet kan bellen. Vervelend voor ons maar zeker voor de veiligheids- en hulpdiensten.
Teardown van Pixel 2 XL toont Googles eigen Visual Core-soc
Bron:Tweakers / Algemeen

(19-10-2017 16:40)


IFixit heeft een teardown gepubliceerd van de Google Pixel 2 XL. Daarin is de Pixel Visual Core-soc te zien, waarvan Google het bestaan deze week onthulde. Volgens de site is de telefoon redelijk te repareren.
THUMB
Bixby 2.0 aangekondigd, straks ook met 'smart home' te gebruiken
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(19-10-2017 16:00)


De eerste versie van Bixby op de Samsung Galaxy S8 was geen onverdeeld succes. Het was niet klaar op het moment van lancering van het vlaggenschip en het kon zich nog niet meten met andere assistenten. Versie 2.0 moet daarin verandering gaan brengen.
THUMB
Malware in Google Play apps infecteert tot 2,6 miljoen apparaten
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 15:02)


Symantec heeft in totaal acht apps gevonden binnen de Google Play Store, die mogelijk miljoenen toestellen met malware geïnfecteerd hebben. Het gaat om apps die Minecraft-personages van een andere look voorzien. Op de achtergrond werden de toestellen waar de apps op stonden gekoppeld aan een botnet.
THUMB
Update Play Books brengt betere stylus-ondersteuning voor tekst selecteren
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(19-10-2017 21:00)


Google heeft een update voor Play Books in de Play Store gezet, die vooral interessant is voor degene die een smartphone met stylus of pen hebben.
THUMB
Tim Cook bevestigt: “De Mac mini blijft”
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(19-10-2017 20:32)


De Mac mini vierde deze week zijn derde verjaardag, maar reden voor feest was er niet. De kleinste Mac werd op 16 oktober 2014 voor het laatst vernieuwd en sindsdien is het stil. Wat is Apple met de Mac mini van plan? Tim Cook geeft (een beetje) opheldering.
THUMB
Alphabet zet nu ook in op medische ontwikkeling met DeepMind
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 19:15)


Alphabet, het moeder bedrijf van onder meer Google, zet in navolging van Apple en Amazon nu ook zwaar in op de medische ontwikkeling. De door hen ontwikkelde toepassing voor kunstmatige intelligentie (AI) Deepmind gaat het eiwit vouwen verbeteren. De
THUMB
IBM komt met twee diensten om cloudmigratie te vereenvoudigen
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 18:43)


IBM wil het makkelijker maken voor bedrijven om hun workload naar de cloud te verhuizen. Het lanceert daarvoor twee nieuwe diensten, specifiek ontwikkeld om dat proces te vereenvoudigen. Het gaat om IBM Cloud Migration Services en IBM Cloud Deployment Services.
THUMB
Adobe onthult plannen met Sensei AI-platform
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 18:11)


Adobe onthulde een jaar geleden zijn Sensei AI platform. Het bedrijf liet toen weten dat het er geen interesse in had om een breed toepasbaar AI-platform te ontwikkelen, maar AI enkel wilde gebruiken om zijn klanten te helpen met de uitvoer van creatieve projecten.
THUMB
McAfee onthult nieuw beveiligingsproduct, McAfee Investigator
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 17:13)


McAfee heeft een nieuw beveiligingsproduct onthuld tijdens MPOWER 2017: McAfee Investigator. Het nieuwe product combineert kunstmatige intelligentie met elementen van machine learning om analisten te helpen sneller tot betere keuzes te komen. Dat doet de nieuwe software van McAfee door automatisch gegevens te verzamelen.
THUMB
SecureWorks: 15 tips voor veilig online-gedrag
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 17:00)


De Europese Cyber Security Maand brengt aan het licht wat je eigenlijk al wist: surfen op het internet kan gevaarlijk zijn als je niet de juiste beveiligingsregels volgt. Het goede nieuws is dat je geen beveiligingsprofessional hoeft te zijn om je tegen online criminaliteit te beschermen.
THUMB
Apple en General Electric gaan samenwerken voor industriële apps
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 16:16)


Apple en General Electric (GE) hebben een samenwerkingsverband aangekondigd voor de ontwikkeling van krachtige industriële apps. De features voor voorspellende data en analyses van het industriële GE internet of things (IoT)-platform Predix zullen daardoor beschikbaar worden voor iPhone en iPad.
THUMB
TechDays ReCap: Interview Mark Fussel over Azure Service Fabric
Bron:TechZine / Algemeen

(19-10-2017 15:14)


Azure Service Fabric is een onderwerp waar je wellicht niet meteen aan zou denken om mee aan de slag te gaan. In het interview met Mark Fussel spreekt hij bevlogen over de technologie waarvoor hij naar de TechDays is gekomen. Hij komt spreken over Azure Service Fabric en de eindeloze mogelijkheden die deze technologie biedt.
THUMB
Apple legt uit: ‘Hey Siri’ gaat niet over een nacht ijs
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(19-10-2017 14:57)


Je hoort woorden als Artificial Intelligence en Neurale Netwerken steeds vaker, maar hoe ziet dat er nou in de praktijk uit? Apple geeft in een nieuwe whitepaper een mooi voorbeeld. Wat doet je iPhone allemaal als je “Hey Siri” hebt gezegd? Meer dan je denkt.
Vrijdag 20 Oktober
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]