Algemeen
Ouder >> 
THUMB
ESA werkt mee aan realisering 5G-satellieten
Bron:TechZine / Algemeen

(22-06-2017 16:37)


De European Space Agency (ESA) heeft een samenwerking aangekondigd met zestien Europese ruimtebedrijven, om de ontwikkeling van via satellieten werkend 5G-internet een boost te geven. Het initiatief heet Satellite for 5G en is tijdens de Paris Air and Space Show gelanceerd.
THUMB
5 apps die kinderen spelenderwijs leren programmeren
Bron:iPhoned / Algemeen

(22-06-2017 16:21)


In de App Store staan veel apps die kinderen wegwijs maken in de wereld van programmeren. Dit zijn de leukste en meest leerzame programmeer-apps.
THUMB
NVIDIA houdt zomeruitverkoop GeForce Now
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(22-06-2017 15:10)


Met GeForce Now kunnen NVIDIA Shield-eigenaren games naar hun tv of tablet streamen. Het Amerikaanse bedrijf houdt nu een korte zomeruitverkoop, waarbij een aantal vaak verkochte games in de aanbieding zijn.
Scarlet introduceert mobiel abonnement zonder belminuten met 5GB data
Bron:Tweakers / Algemeen

(22-06-2017 14:31)


De Belgische virtuele provider Scarlet introduceert zijn eerste abonnement zonder belminuten en sms'jes. Het abonnement HiFive biedt wel 5GB data via het 4g-netwerk van Proximus voor vijftien euro per maand.
'Alibaba en andere bedrijven investeren negen miljard euro in Chinese provider'
Bron:Tweakers / Algemeen

(22-06-2017 14:18)


De Chinese webwinkel Alibaba, in de Benelux bekend van zijn consumentenversie AliExpress, zou samen met andere bedrijven omgerekend meer dan negen miljard euro in China Unicom investeren. Die provider is wat grootte betreft de middelste van drie staatsproviders in China.
Gastblog Solvinity: Apps – en het belang van ‘Security by Design’
Bron:TechZine / Algemeen

(22-06-2017 13:17)


Soms, als ik weer eens een nieuwe app gebruik en voor de zoveelste keer wat persoonsgegevens invul, vind ik het aardig om te kijken op welke manier zo’n app ermee omgaat. Hoe worden mijn gegevens verstuurd? Hoe zit het met access control, zijn
ESA en Europese ruimtebedrijven willen 5g via satellieten mogelijk maken
Bron:Tweakers / Algemeen

(22-06-2017 12:53)


Het Europese ruimteagentschap ESA en zestien Europese ruimtebedrijven gaan samenwerken om zich sterk te maken voor 5g via satellieten. Satellieten moeten bereik mogelijk maken op plekken waar providers met masten geen 5g kunnen bieden.
THUMB
Pokémon GO’s grootste update ooit voegt Raids en meer toe
Bron:iPhoned / Algemeen

(22-06-2017 12:15)


Bijna precies op de eerste verjaardag van Pokémon GO brengt Niantic de grootste update in maanden uit. Raids, een zoekfunctie, items, nieuwe gymfuncties en meer moeten jou overhalen om weer…
THUMB
Meer investeringen in Nederlandse digitale weerbaarheid nodig
Bron:TechZine / Algemeen

(22-06-2017 11:43)


Er moeten sneller verbeteringen behaald worden als het aankomt op de digitale weerbaarheid van Nederland. Er worden zichtbaar stappen genomen door de overheid, het bedrijfsleven en de burgers om de digitale weerbaarheid te vergroten, maar de ontwikkelingen moeten sneller om de groei van de dreigingen bij te kunnen benen.
THUMB
OnePlus 5 verkoopt sneller dan ooit, lange wachtrijen bij pop-up-events
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(22-06-2017 09:18)


Afgelopen woensdag is de lang verwachte OnePlus 5 aangekondigd. Direct na de launch kon het toestel al aangeschaft worden en dat is dan ook gebeurd. Er stonden tevens rijen met mensen bij de pop-up-events maar dit verliep niet helemaal zoals het hoorde.
THUMB
Facebook experimenteert met betere beveiliging profielfoto's
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(22-06-2017 16:33)


We zien de laatste tijd steeds vaker gevallen van identiteitsfraude. Het delen van foto's van jezelf op social media is dan ook lang niet altijd zonder gevaar. Dit geldt natuurlijk ook voor profielfoto's en Facebook wil de beveiliging ervan verbeteren.
THUMB
Cisco presenteert zelflerend en zelfontwikkeld netwerk
Bron:TechZine / Algemeen

(22-06-2017 15:29)


Cisco heeft een nieuw netwerk geïntroduceerd dat werkt met behulp van machine learning. De bedoeling is dat het zakelijke netwerk actief anticipeert op acties en bedreigingen zelf weet te stoppen. Doordat het kan leren, is het mogelijk voor het netwerk om zichzelf verder te ontwikkelen.
THUMB
Deze 6 vernieuwingen zitten in OS 11 beta 2
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(22-06-2017 14:58)


Woendagavond bracht Apple de tweede beta van iOS 11 en macOS 10.13 uit. Naast bugfixes en verbeteringen voor de stabiliteit bevat vooral in de nieuwe iOS-beta zit een klein aantal vernieuwingen die het toelichten waard zijn. Apple schaaft verder aan de Bestanden-app, verbetert de werking van het bedieningspaneel en doet een nuttige toevoeging aan de Activiteit-app.
THUMB
G DATA presteert erg goed in AV-test
Bron:TechZine / Algemeen

(22-06-2017 14:25)


G DATA Mobile Internet Security werd getest door AV-Test, en daarbij bleek dat het honderd procent van alle dreigingen voor Android wist te detecteren. Het behaalde ook op de andere gebieden in de test een bijzonder goed resultaat en scoorde 13 van de maximaal 13 punten.
THUMB
Verdubbeling aantal DDoS-aanvallen op IoT-apparaten
Bron:TechZine / Algemeen

(22-06-2017 13:40)


Het gebrek aan beveiligingsmaatregelen voor Internet of Things-apparaten zorgt voor groei van het aantal DoS en DDoS-aanvallen. In 2016 nam dat toe van 3 naar 6 procent. Voor ondernemingen met IoT-apparaten is het vooral gevaarlijk omdat het invloed kan hebben op bedrijfsprocessen.
THUMB
Google Doodle staat vandaag in het teken van Oskar Fischinger
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(22-06-2017 13:13)


De Google Doodle van vandaag staat in het teken van animator Oskar Fischinger. De doodle is te vinden op de zoekpagina in de browser en laat je een supercoole visuele muziekcompositie maken.
THUMB
Snapchat: zo werkt de nieuwe ‘Snap Map’
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(22-06-2017 12:22)


Snapchat heeft zijn app voorzien van een nieuwe functie. De Snap Map zit goed verborgen en toont Stories van je vrienden per locatie en laat je ook Stories mensen over de hele wereld ontdekken. Ze worden op een landkaart gepresenteerd. De Snap Map zit verborgen en is -zoals wel meer functies van Snapchat- niet onder een knop of menu te vinden.
THUMB
Snapchat introduceert Snap Map, locatie delen met vrienden
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(22-06-2017 12:15)


Snapchat heeft een mapweergave van vrienden aan de app toegevoegd, zodat je eenvoudig kunt zien waar je Snap-vrienden zijn.
THUMB
Zo worden valsspelers in Pokémon GO vanaf nu aangepakt
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(22-06-2017 10:16)


Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon GO, heeft afgelopen week de grootste update voor de game ooit vrijgegeven. Daarnaast heeft het bedrijf een interessante strategie om valsspelers aan te pakken.
THUMB
Apple Music goedkoper met jaarabonnement
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(22-06-2017 09:05)


Ben je een tevreden gebruiker van Apple Music? Dan loont het om eens naar het jaarabonnement dat Apple stilletjes heeft geïntroduceerd te kijken. De stemamingdienst is voor € 99 per jaar aan te schaffen. Normaal betaal je € 9,99 per maand. Door per jaar te betalen krijgt je dus eigenlijk twee maanden gratis.
Donderdag 22 Juni
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]