THUMB
Nest dwingt gebruikers hun wachtwoord te veranderen
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 18:35)


Nest, een dochteronderneming van Google, dwingt diverse gebruikers hun wachtwoorden te resetten. Afgelopen vrijdag meldde The Verge als eerste dat Nest begonnen is mensen te forceren hun wachtwoorden te resetten. In eerste instantie vroeg Nest klanten wiens account mogelijk gehackt was vriendelijk om hun wachtwoorden te resetten.
THUMB
‘Minimaal 17.000 Android-apps negeren alle privacymaatregelen van Google’
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 17:31)


Minimaal 17.000 Android-apps bouwen een permanent archief van al je online activiteiten en gebruiken die informatie voor advertentiedoeleinden. De apps behouden het archief, ook als je aangeeft dat de informatie vergeten moet worden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek naar de manier waarop de Android-apps het gedrag van gebruikers bijhouden.
THUMB
‘Britse inlichtingendiensten vinden Huawei-apparatuur te managen risico voor 5G’
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 16:28)


De Britse inlichtingendiensten hebben geconcludeerd dat het mogelijk is om het risico van het gebruik van Huawei-apparatuur in 5G-netwerken te beperken. Dat meldt The Financial Times. De Verenigde Staten waarschuwt bondgenoten al enige tijd over apparatuur van de Chinese fabrikant, omdat het door de Chinese overheid misbruikt zou worden voor spionage.
THUMB
Google maakt PlaNet-AI die leert van afbeeldingen open-source
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 15:41)


Google maakt PlaNet, een AI-agent die het ontwikkelde, open-source. De technologie maakt gebruik van reinforcement learning en leert met behulp van afbeeldingen over de wereld. Google onthulde de AI in samenwerking met DeepMind en wil de software inzetten voor het maken van plannen.
THUMB
Nest gaat zelf wachtwoorden opnieuw instellen bij verdachte activiteit
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(18-02-2019 15:22)


Nest wil de beveiliging van zijn platform verhogen door zelf automatisch actie te ondernemen wanneer er verdachte zaken gebeuren met de accounts van gebruikers
THUMB
‘Apples tv-dienst gaat 15 dollar per maand kosten, heeft nog problemen’
Bron:iPhoned / Algemeen

(18-02-2019 14:58)


Een abonnement op Apples tv-dienst gaat waarschijnlijk 15 dollar per maand kosten. Maar voordat de dienst echt een succes kan worden, moet Apple volgens een kritische analist nog drie grote…
THUMB
Voorgeïnstalleerde apps kunnen binnenkort updaten zonder ingelogd te zijn
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(18-02-2019 14:12)


Google komt met een verbetering voor de Google Play Store waarbij apps die op een telefoon voorgeïnstalleerd zijn kunnen updaten zonder dat de gebruiker heeft ingelogd met zijn Google-account.
THUMB
Reverse recruitment biedt een antwoord op tekort aan IT-talent
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 13:00)


Het bedrijfsleven loopt al jaren tegen een tekort aan IT-talent aan. Daar proberen allerlei partijen op in te springen door een oplossing op de markt te brengen. Talent.io, dat onlangs in Nederland lanceerde, past in dat hoekje. Het bedrijf past reverse recruitment toe voor het koppelen van IT-talent aan startups en scale-ups.
5G in Nederland: ministerie eist minimale snelheid
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(18-02-2019 11:59)


Telecomproviders moeten een minimale snelheid voor 5G mobiel internet garanderen, ook in buitengebieden. Dat wil het ministerie van Economische Zaken.
THUMB
‘Apple Watch Series 5 krijgt keramische behuizing, iPad 2019 wordt groter’
Bron:iPhoned / Algemeen

(18-02-2019 11:45)


Er verschijnen dit jaar drie nieuwe iPads en ook de Apple Watch kan op vernieuwingen rekenen. Een nieuw gerucht geeft belangrijke informatie.
THUMB
'Huawei probeerde sensortechnologie Apple Watch te stelen'
Bron:nu.nl / Algemeen

(18-02-2019 18:34)


Het Chinese Huawei zou hebben geprobeerd om de technologie achter de hartslagsensor van de Apple Watch te stelen, heeft een niet nader genoemde fabrikant aan The Information laten weten.
THUMB
Apple-patent toont Apple Watch met buigzaam scherm op horlogeband
Bron:iPhoned / Algemeen

(18-02-2019 16:54)


De Apple Watch zou in de toekomst zomaar volledig uit scherm kunnen bestaan. Een goedgekeurd patent van Apple toont een horloge met een oled-scherm dat ook doorloopt op het horlogebandje.
Groene vingers? Gardena tuingereedschap werkt nu met HomeKit
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(18-02-2019 16:18)


Goed nieuws voor iedereen met HomeKit en groene vingers. Tuingereedschap van Gardena ondersteunt nu HomeKit. "Hey Siri, geef de planten water".
‘Apple Video kost 15 euro per maand, kampt met problemen’
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(18-02-2019 15:34)


Mogelijk zien we op 25 maart hoe Apple's Netflix-concurrent (Apple Video) eruit gaat zien. Nu weten we mogelijk ook de prijs. En die is niet mis.
Google Chrome gaat adblockers toch niet tegenwerken
Bron:OneMoreThing / Algemeen

(18-02-2019 15:06)


Een paar weken geleden leek het erop dat Google Chrome af wilde rekenen met adblockers. Na felle kritiek lijkt de zoekgigant terug te krabbelen.
THUMB
GitHub lanceert nieuwe functie om code voor publicatie te bespreken
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 14:54)


GitHub heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn pull requests, waardoor ontwikkelaars hun verzoeken als ‘draft’ kunnen markeren. Daardoor kan de ontwikkelaar tegenover anderen aangeven dat zijn code nog een work-in-progress is en feedback nodig heeft, voordat het in het algemene project terecht komt, schrijft The Next Web.
THUMB
Telecomindustrie pleit voor Europees testregime voor netwerkbeveiliging
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 13:27)


De telecomindustrie vraagt Europese overheden om zich aan te sluiten bij mobiele operators om een testregime op te zetten om de netwerkbeveiliging te beschermen, zonder terug te moeten vallen op het uitsluiten van fabrikanten van de markt. Dat meldt Reuters.
THUMB
OpenAI maakt tekstgenerator die ‘te gevaarlijk’ is voor release
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 12:38)


De non-profit OpenAI heeft een tekstgenerator gemaakt die naar eigen zeggen zo goed is, dat het te gevaarlijk is om deze op de markt te brengen. Het gaat om een kunstmatige intelligentie die zo goed overtuigende, goed geschreven tekst kan maken dat het mogelijk misbruikt kan worden, meldt TechCrunch.
THUMB
‘Google gaat erg ver met geheimhouding bij onderhandelingen rond datacenters’
Bron:TechZine / Algemeen

(18-02-2019 11:53)


Onderhandelingen tussen techbedrijven en steden over mogelijke contracten vinden meestal achter gesloten deuren plaats. Maar die geheimhouding is steeds minder populair, bleek recent nog toen Amazon plannen voor een nieuwe campus in New York schrapte.
THUMB
OPPO introduceert betaalbare OPPO AX7 met grote accu in Nederland
Bron:AndroidWorld / Algemeen

(18-02-2019 11:31)


OPPO brengt een nieuwe telefoon in Nederland op de markt, de betaalbare OPPO AX7 met grote accu. Deze telefoon krijgt een adviesprijs van € 249.
Dinsdag 19 Februari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]