RIM Blackberry
<< Nieuwer | Ouder >> 
Afbeelding onthult eerste blik op atypische BlackBerry Motion
Bron:TechZine / RIM Blackberry

(06-10-2017 15:53)


BlackBerry lijkt helemaal terug van weggeweest. Het Chinese TCL heeft licentie op de merknaam en brengt sinds enige tijd nieuwe toestellen uit onder de naam. De volgende telefoon wordt de BlackBerry Motion, die ontwikkeld werd onder de naam Krypton. Nu is er een eerste afbeelding van het toestel gelekt.
Afbeelding van Blackberry 'Krypton' Motion verschijnt online
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(06-10-2017 08:27)


EVLeaks heeft een afbeelding van de BlackBerry Motion gepubliceerd, een toestel waar voorheen onder de naam 'Krypton' aan gerefereerd werd. Uit eerdere berichten bleek dat BlackBerry het toestel in oktober wil uitbrengen.
BlackBerry ziet verkoop van software en licenties aantrekken
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(01-10-2017 09:14)


BlackBerry heeft het afgelopen kwartaal sterke financiële cijfers weten te noteren, en dat heeft het vooral te danken aan de softwaretak van het bedrijf. De inkomsten binnen de zogenaamde Software and Services-tak in het afgelopen kwartaal waren zelfs een bedrijfsrecord.
BlackBerry geeft Priv-smartphone geen update naar Android Nougat
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(11-09-2017 10:58)


BlackBerry heeft besloten om de Priv-smartphone uit 2015 geen update te geven naar Android Nougat. De smartphone met uitschuifbaar fysiek toetsenbord kwam uit met Android 5.1 Lollipop en draait nu op Marshmallow.
THUMB
BlackBerry wil zijn veilige Androidversie aan andere fabrikanten verkopen
Bron:AndroidWorld / RIM Blackberry

(28-08-2017 10:01)


BlackBerry is bezig om zijn veilige Androidversie te verkopen en op andere smartphones te zetten. Het bedrijf bevestigt dat ze hiermee bezig zijn. Deze veilige versie van Android heet BlackBerry Secure, en BlackBerry zal verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en tijdige updates hiervan.
BlackBerry is bezig met licentiedeals voor eigen Android-uitgave
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(25-08-2017 07:39)


BlackBerry is bezig met licentiedeals voor zijn Android-uitgave, die het BlackBerry Secure noemt. Makers van apparaten kunnen dat de software van de Canadese fabrikant gebruiken zonder dat het BlackBerry-logo op de behuizing hoeft te staan.
TCL levert eerste BlackBerry KEYone-toestellen met vastgelijmde schermen
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(10-07-2017 08:27)


TCL start de levering aan winkels en andere leveranciers van de eerste BlackBerry KEYone-toestellen waarvan de schermen vastgelijmd zijn. De fix volgt op klachten van gebruikers dat de schermen eenvoudig losraken.
TCL overweegt BlackBerry KEYone-display vast te lijmen
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(12-06-2017 10:21)


De Chinese fabrikant TCL onderzoekt of de display van toekomstige exemplaren van de BlackBerry KEYone-smartphone moet worden vastgelijmd. Dat gebeurt nu niet, waardoor de display onder grote druk uit de behuizing kan loskomen.
THUMB
Qualcomm betaalt Blackberry 940 miljoen dollar
Bron:TechZine / RIM Blackberry

(28-05-2017 16:24)


Qualcomm zal niet tevreden terugkijken op de maand mei. Het is met BlackBerry overeen gekomen dat er in totaal 940 miljoen dollar overgeboekt zal worden, nadat het daar in april een patentzaak van verloor. Het geld moet voor 31 mei 2017 op de rekening van BlackBerry staan.
THUMB
BlackBerry werkt aan anti-hacking tools voor auto’s
Bron:TechZine / RIM Blackberry

(17-05-2017 14:52)


BlackBerry werkt samen met tenminste twee verschillende bedrijven voor de ontwikkeling van beveiligingsmechanismen voor auto’s. De technologie zou voertuigen op een afstand kunnen scannen op virussen. Bij ernstige besmettingen, zou de automobilist een melding moeten krijgen om het voertuig direct aan de kant van de weg te plaatsen.
THUMB
'Dit is de nieuwe BlackBerry Motion'
Bron:AndroidWorld / RIM Blackberry

(06-10-2017 12:00)


BlackBerry heeft enige tijd geleden Android omarm met als resultaat, de KeyOne, maar een nieuw toestel is op komst. Meester-lekker Evan Blass deelt vandaag de voorkant van de BlackBerry Motion op Twitter.
THUMB
BlackBerry boekt weer winst dankzij software en diensten
Bron:TechZine / RIM Blackberry

(02-10-2017 11:37)


Na een paar moeilijke jaren – vooral door de flink gedaalde verkopen van zijn mobiele telefoons – gaat het eindelijk weer beter met BlackBerry. Het Canadese bedrijf verlegde zijn focus naar software en die strategie werpt zijn vruchten af.
THUMB
BlackBerry Priv krijgt geen update naar Android Nougat
Bron:AndroidWorld / RIM Blackberry

(11-09-2017 13:13)


BlackBerry heeft officieel bevestigd dat de BlackBerry Priv, het eerst Android-toestel van het Canadese bedrijf, geen update naar Android 7.0 Nougat zal ontvangen. Wel zullen er nog beveiligingsupdates voor het toestel uitkomen.
'TCL brengt in oktober waterdichte Blackberry zonder fysiek toetsenbord uit'
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(30-08-2017 07:26)


De Chinese fabrikant TCL heeft tijdens de IFA-beurs in Berlijn gezegd dat het in oktober een waterdichte Blackberry gaat uitbrengen met een touchscreen zonder fysiek toetsenbord. Dat heeft TCL tegen Engadget gezegd, zo meldt de technologiewebsite.
Ontwerper TCL toont functies onaangekondigde BlackBerry Juno-smartphone
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(28-08-2017 09:26)


Een ontwerper van de Chinese fabrikant TCL heeft slides van diverse functies laten zien van de onaangekondigde BlackBerry Juno-smartphone. De informatie is inmiddels van de site van de ontwerper verdwenen.
THUMB
BlackBerry krijgt NSA-goedkeuring om encryptietools aan Amerikaanse overheid te leveren
Bron:TechZine / RIM Blackberry

(25-07-2017 10:36)


BlackBerry mag nu officieel encryptietools voor telefoongesprekken en SMS-berichten gaan verkopen aan de Amerikaanse overheid. Het heeft goedkeuring gekregen voor een aantal nieuwe producten van de National Security Agency (NSA). BlackBerry heeft al een lange staat van dienst voor het verkrijgen van dit soort goedkeuringen, uiteindelijk is het een specialist in mobiele beveiliging.
BlackBerry laat ontwikkelaars BBM in apps zetten met openbaar beschikbare sdk
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(13-06-2017 07:30)


Softwaremaker BlackBerry heeft een sdk online gezet waarmee ontwikkelaars zijn chatplatform BBM in eigen apps kunnen integreren. Daardoor kunnen apps een eigen versie van BlackBerry Messenger gebruiken. De functie is wel betaald.
Gebruikers klagen over niet-vastgelijmd scherm in BlackBerry KEYone
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(09-06-2017 07:40)


Gebruikers van de nieuwe smartphone BlackBerry KEYone klagen over een scherm dat loskomt doordat het niet is vastgelijmd aan de rest van het toestel. Het is onbekend of het een productiefout is in weinig exemplaren of dat alle KEYones ermee te maken hebben.
Definitieve Qualcomm-vergoeding aan BlackBerry bedraagt 841 miljoen euro
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(26-05-2017 18:59)


Het definitieve bedrag dat Qualcomm aan BlackBerry moet betalen, komt neer op 940 miljoen dollar. Omgerekend is dat ongeveer 841 miljoen euro. Dat is het gevolg van een bindende arbitrageprocedure tussen de twee bedrijven, die is aangespannen door BlackBerry.
'BlackBerry werkt met twee autofabrikanten aan antihacktool voor auto's'
Bron:Tweakers / RIM Blackberry

(17-05-2017 09:15)


BlackBerry zou met ten minste twee autofabrikanten werken aan de ontwikkeling van beveiligingssoftware waarmee auto's op afstand worden gescand op virussen en malware. Bij gevaar zouden bestuurders het advies krijgen om te stoppen.
Woensdag 17 Januari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]