Sony Ericsson
Ouder >> 
THUMB
Ericsson pleegt eerste 5G-telefoontje naar een smartphone
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(07-09-2018 19:26)


Ericsson heeft aangekondigd dat het in zijn laboratorium in Stockholm de eerste 5G-oproep naar een mobiel apparaat ter grootte van een smartphone heeft uitgevoerd. De netwerkleverancier werkte daarvoor samen met chipfabrikant Qualcomm. Het zou volgens Ericsson gaan om de eerste 3GPP-compatibele 5G New Radio (5G NR) millimetergolf (mmWave) over-the-air oproep naar een mobiel apparaat.
THUMB
Juniper Networks werkt met Ericsson aan integrale oplossing voor 5G
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(05-09-2018 17:28)


Juniper Networks en Ericsson hebben hun samenwerking uitgebreid. De twee bedrijven willen samen een integrale en centraal beheerde oplossing voor 5G-transport af gaan leveren. De oplossing moet gebaseerd zijn op complementaire technologie van de bedrijven.
THUMB
Ericsson voert succesvol Standalone 5G NR-interoperabiliteitstest uit
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(15-06-2018 17:26)


Ericsson en Intel hebben samen met China Mobile Research Institute en China Mobile Jiangsu Company de eerste succesvolle 3GPP-compatibele, multi-vendor Standalone (SA) 5G New Radio (NR) call uitgevoerd. De bedrijven zien dit als een grote stap naar het versnellen van de commerciële implementatie van standaard-gebaseerde 5G-netwerken.
THUMB
Ericsson klaagt smartphonefabrikant Wiko aan om patentschending
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(18-08-2017 15:22)


De Zweedse firma Ericsson klaagt de Frans-Chinese smartphonemaker Wiko aan om patentschending. Volgens Ericsson heeft Wiko enkele jaren gebruik gemaakt van patenten zonder daar licentiekosten voor te betalen. Dat terwijl de twee bedrijven sinds 2013 daarover in gesprek waren.
Ericsson schrapt drieduizend banen in Zweden
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(04-10-2016 12:06)


Bij het Zweedse netwerkbedrijf Ericsson vallen drieduizend ontslagen waarmee bijna een vijfde van het personeelsbestand wordt geschrapt. Het bedrijf claimt dat de reorganisatie nodig is bij de overgang naar een bedrijf waarin software een grotere rol speelt.
Ericsson en Apple staken patentstrijd en gaan aan 5g-technologie werken
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(21-12-2015 12:02)


Ericsson en Apple hebben overeenstemming bereikt over het gebruik van elkaars patenten op gebied van gsm-, umts- en lte-technologie. Daarmee komt een einde aan een patentstrijd. Tegelijk kondigen de bedrijven aan samen te werken aan onder andere 5g-technieken.
THUMB
Nieuws: Ericsson klaagt Apple aan in drie landen wegens patentschending
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(11-05-2015 14:49)


Het Zweedse Ericsson heeft in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een rechtszaak gestart tegen het Amerikaanse Apple voor het schenden van patenten van het bedrijf. Ericsson is gespecialiseerd in het ontwikkelen van technologie voor mobiele netwerken en bezit daarin ook veel patenten.
Ericsson klaagt Apple aan in Nederland wegens patentschending
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(10-05-2015 09:35)


Technologiebedrijf Ericsson heeft een aanklacht ingediend tegen Apple bij een Nederlandse rechtbank. Apple wordt er van beschuldigd dat het patenten van Ericsson schendt die betrekking hebben op telecommunicatie. Er werden ook rechtszaken aangespannen in Duitsland en het VK.
THUMB
Ericsson start patentzaak tegen Apple
Bron:OneMoreThing / Sony Ericsson

(27-02-2015 13:00)


Apple en Ericsson slijpen de juridische messen. De iPhone-maker is door het telecom­bedrijf in 7 rechtszaken aangeklaagd voor het schenden van 41 patenten. Het gaat om elementaire technieken voor mobiele verbindingen en verwante technologieën. De twee bedrijven hadden eerder een licentie-overeenkomst voor het gebruik van deze patenten, maar deze liep in januari af.
THUMB
Nieuws: Apple en Ericsson slepen elkaar voor het gerecht om belangrijke patenten
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(15-01-2015 12:07)


Apple en Ericsson hebben elkaar voor de rechter gesleept vanwege onenigheid over patenten. De bedrijven hebben gezamenlijk geprobeerd tot een regeling te komen, maar slaagden daar niet in. De uitkomst van de zaken is belangrijk voor alle fabrikanten die telefoons uitbrengen in de Verenigde Staten.
THUMB
Ericsson introduceert Spectrum Sharing voor snellere 5G-dekking
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(05-09-2018 20:54)


Ericsson introduceert nieuwe Spectrum Sharing-software die het mogelijk maakt om zowel 4G als 5G binnen dezelfde frequentieband te ondersteunen. De functionaliteit is compatibel met alle radiosystemen van Ericsson sinds 2015, waardoor telecomoperatoren hun 5G-netwerkdekking kunnen versnellen.
THUMB
Ericsson en Audi testen 5G voor autoproductie
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(02-08-2018 19:20)


Ericsson laat aan Techzine weten samen met Audi 5G-technologie voor de autoproductie te gaan testen. De bedrijven bereikten een akkoord om experts van beide partijen proeven te laten uitvoeren in een technisch centrum van het ‘Audi Productie Lab’ in Duitsland.
THUMB
Ericsson: uitrol 5G rap aan het versnellen en aantal IoT-toepassingen enorm gegroeid
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(12-06-2018 17:13)


Uit de nieuwste editie van het Ericsson Mobility Report blijkt dat de uitrol van 5G-technologie langzaamaan op stoom komt. Ook meldt de Zweedse telecomfabrikant dat het aantal implementaties van cellulaire IoT-toepassingen veel groter is dan eerder voorspeld werd.
'Ericsson schrapt mogelijk 25.000 banen buiten Zweden'
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(17-08-2017 12:47)


De Zweedse krant Svenska Dagbladet meldt op basis van anonieme bronnen dat telecombedrijf Ericsson mogelijk van plan is om 25.000 banen in kantoren buiten Zweden te schrappen. Ericsson bevindt zich in zwaar weer; de ceo wil in de kosten snijden om het bedrijf weer gezond te maken.
Ericsson toont '5g' met snelheid van 25Gbit/s
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(18-02-2016 14:43)


Netwerkbedrijf Ericsson heeft met een test in Zweden een snelheid gehaald van 25Gbit/s. Dat gebeurde met apparatuur ter grootte van ongeveer een koffer. Ericsson toont de demonstratie volgende week publiekelijk op telecombeurs Mobile World Congress.
THUMB
Nieuws: Cisco en Ericsson bundelen krachten in vergaande samenwerking
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(10-11-2015 12:03)


Er zijn al langer geruchten dat Cisco en Ericsson praten of hebben gesproken over een fusie, zover is het in elk geval nog niet. Wel gaan de bedrijven intensief samenwerken, zo gaan de bedrijven gebruik maken van elkaars datacenters, netwerken en diensten, maar gaan ze ook gezamenlijk nieuwe producten en technologieën ontwikkelen.
THUMB
Ericsson klaagt Apple in drie landen aan om 4G-patenten
Bron:OneMoreThing / Sony Ericsson

(11-05-2015 10:58)


Is de patentoorlog met het vredesakkoord tussen Samsung en Apple voorbij? Nee. Het Zweedse Erisccon heeft Apple in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor het schenden van patenten die betrekking hebben op telecommunicatie. De fabrikant van mobiele netwerkapparatuur laat weten dat het gaat om patenten die 2G- en 4G-technieken omschrijven.
THUMB
Nieuws: Ericsson klaagt Apple aan wegens schenden van 41 patenten
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(27-02-2015 13:53)


Ericsson heeft besloten zeven rechtszaken te starten tegen Apple omdat het 41 patenten zou schenden van het netwerkbedrijf. Tot en met januari hadden beide bedrijven een licentie-overeenkomst en betaalde Apple netjes voor de patenten. Deze overeenkomst is echter niet verlengt omdat Apple minder wil betalen en Ericsson geen genoegen neemt met minder.
THUMB
Ericsson start mega-rechtszaak tegen Apple over 41 patenten
Bron:iPhoneClub / Sony Ericsson

(27-02-2015 11:08)


Net nu de patentenoorlog met Samsung grotendeels voorbij is, krijgt Apple te maken met een nieuwe patentenoorlog. Ericsson heeft vandaag zeven rechtszaken aangespannen tegen Apple, waarbij ze beweren dat maar liefst 41 patenten worden overtreden. De patenten hebben betrekking op diverse draadloze standaarden en technologieën.
Ericsson haalt 5Gbit/s bij 5g-proef
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(02-07-2014 11:46)


Ericsson heeft in een laboratorium in Zweden een draadloze internetverbinding opgezet met een nog onbekende technologie. Daarbij werd een snelheid van 5Gbit/s behaald. De technologie van Ericsson maakt mogelijk deel uit van de komende 5g-standaard.
Donderdag 18 Oktober
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]