Sony Ericsson
Ouder >> 
THUMB
O2 eist gigantische schadevergoeding van Ericsson voor netwerkproblemen
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(11-12-2018 12:36)


Vorige week vond er in het Verenigd Koninkrijk een flinke storing plaats op het netwerk van O2. Dat bedrijf eist nu een gigantische schadevergoeding van tientallen miljoenen ponden van de Zweedse netwerkgigant Ericsson. De storing werd namelijk veroorzaakt door een verlopen softwarecertificaat.
THUMB
Ericsson en Volo Cars werken samen aan verbonden voertuigen
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(30-11-2018 12:14)


De Zweedse telecomgigant Ericsson heeft zijn grootste contract tot nu toe weten te sluiten voor de Connected Vehicles Cloud. Afgelopen donderdag kondigde het bedrijf aan dat Volvo het platform de komende vijf jaar zal gebruiken voor zijn digitale diensten voor voertuigen.
THUMB
Fujitsu en Ericsson starten samenwerking voor 5G basestation
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(29-10-2018 16:27)


Het Zweedse Ericsson en en Japanse Fujitsu zijn een samenwerking begonnen om 5G basestations te maken. Dat meldt Mobile World Live. De bedoeling is dat er een end-to-end 5G-netwerk geleverd wordt, evenals gerelateerde diensten.  Fujitsu heeft ervaring met het kleiner maken van producten en het besparen van energie.
THUMB
Ericsson introduceert Spectrum Sharing voor snellere 5G-dekking
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(05-09-2018 20:54)


Ericsson introduceert nieuwe Spectrum Sharing-software die het mogelijk maakt om zowel 4G als 5G binnen dezelfde frequentieband te ondersteunen. De functionaliteit is compatibel met alle radiosystemen van Ericsson sinds 2015, waardoor telecomoperatoren hun 5G-netwerkdekking kunnen versnellen.
THUMB
Ericsson en Audi testen 5G voor autoproductie
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(02-08-2018 19:20)


Ericsson laat aan Techzine weten samen met Audi 5G-technologie voor de autoproductie te gaan testen. De bedrijven bereikten een akkoord om experts van beide partijen proeven te laten uitvoeren in een technisch centrum van het ‘Audi Productie Lab’ in Duitsland.
THUMB
Ericsson: uitrol 5G rap aan het versnellen en aantal IoT-toepassingen enorm gegroeid
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(12-06-2018 17:13)


Uit de nieuwste editie van het Ericsson Mobility Report blijkt dat de uitrol van 5G-technologie langzaamaan op stoom komt. Ook meldt de Zweedse telecomfabrikant dat het aantal implementaties van cellulaire IoT-toepassingen veel groter is dan eerder voorspeld werd.
'Ericsson schrapt mogelijk 25.000 banen buiten Zweden'
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(17-08-2017 12:47)


De Zweedse krant Svenska Dagbladet meldt op basis van anonieme bronnen dat telecombedrijf Ericsson mogelijk van plan is om 25.000 banen in kantoren buiten Zweden te schrappen. Ericsson bevindt zich in zwaar weer; de ceo wil in de kosten snijden om het bedrijf weer gezond te maken.
Ericsson toont '5g' met snelheid van 25Gbit/s
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(18-02-2016 14:43)


Netwerkbedrijf Ericsson heeft met een test in Zweden een snelheid gehaald van 25Gbit/s. Dat gebeurde met apparatuur ter grootte van ongeveer een koffer. Ericsson toont de demonstratie volgende week publiekelijk op telecombeurs Mobile World Congress.
THUMB
Nieuws: Cisco en Ericsson bundelen krachten in vergaande samenwerking
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(10-11-2015 12:03)


Er zijn al langer geruchten dat Cisco en Ericsson praten of hebben gesproken over een fusie, zover is het in elk geval nog niet. Wel gaan de bedrijven intensief samenwerken, zo gaan de bedrijven gebruik maken van elkaars datacenters, netwerken en diensten, maar gaan ze ook gezamenlijk nieuwe producten en technologieën ontwikkelen.
THUMB
Ericsson klaagt Apple in drie landen aan om 4G-patenten
Bron:OneMoreThing / Sony Ericsson

(11-05-2015 10:58)


Is de patentoorlog met het vredesakkoord tussen Samsung en Apple voorbij? Nee. Het Zweedse Erisccon heeft Apple in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor het schenden van patenten die betrekking hebben op telecommunicatie. De fabrikant van mobiele netwerkapparatuur laat weten dat het gaat om patenten die 2G- en 4G-technieken omschrijven.
THUMB
Probleem in software Ericsson zorgt voor wereldwijde smartphone-storingen
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(07-12-2018 17:16)


Door een probleem met software in apparatuur van Ericsson komen er wereldwijde storingen in netwerken voor mobiele telefoons. Onder meer O2-gebruikers in Groot-Brittannië en SoftBank-gebruikers in Japan hebben hier last van, meldt TechCrunch. Door de storingen is het voor gebruikers van de getroffen netwerken niet mogelijk om verbinding te maken met het internet.
THUMB
Ericsson brengt met 5G-technologie zelfrijdende vrachtwagens de publieke wegen op
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(16-11-2018 15:37)


Netwerkleverancier Ericsson en de Zweedse telecomaanbieder Telia werken samen met Einride. Dat biedt autonome voertuigen aan voor het transport van goederen. Samen bouwen de bedrijven een systeem voor zelfrijdende vrachtwagens die werken met behulp van 5G-technologie.
THUMB
Ericsson pleegt eerste 5G-telefoontje naar een smartphone
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(07-09-2018 19:26)


Ericsson heeft aangekondigd dat het in zijn laboratorium in Stockholm de eerste 5G-oproep naar een mobiel apparaat ter grootte van een smartphone heeft uitgevoerd. De netwerkleverancier werkte daarvoor samen met chipfabrikant Qualcomm. Het zou volgens Ericsson gaan om de eerste 3GPP-compatibele 5G New Radio (5G NR) millimetergolf (mmWave) over-the-air oproep naar een mobiel apparaat.
THUMB
Juniper Networks werkt met Ericsson aan integrale oplossing voor 5G
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(05-09-2018 17:28)


Juniper Networks en Ericsson hebben hun samenwerking uitgebreid. De twee bedrijven willen samen een integrale en centraal beheerde oplossing voor 5G-transport af gaan leveren. De oplossing moet gebaseerd zijn op complementaire technologie van de bedrijven.
THUMB
Ericsson voert succesvol Standalone 5G NR-interoperabiliteitstest uit
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(15-06-2018 17:26)


Ericsson en Intel hebben samen met China Mobile Research Institute en China Mobile Jiangsu Company de eerste succesvolle 3GPP-compatibele, multi-vendor Standalone (SA) 5G New Radio (NR) call uitgevoerd. De bedrijven zien dit als een grote stap naar het versnellen van de commerciële implementatie van standaard-gebaseerde 5G-netwerken.
THUMB
Ericsson klaagt smartphonefabrikant Wiko aan om patentschending
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(18-08-2017 15:22)


De Zweedse firma Ericsson klaagt de Frans-Chinese smartphonemaker Wiko aan om patentschending. Volgens Ericsson heeft Wiko enkele jaren gebruik gemaakt van patenten zonder daar licentiekosten voor te betalen. Dat terwijl de twee bedrijven sinds 2013 daarover in gesprek waren.
Ericsson schrapt drieduizend banen in Zweden
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(04-10-2016 12:06)


Bij het Zweedse netwerkbedrijf Ericsson vallen drieduizend ontslagen waarmee bijna een vijfde van het personeelsbestand wordt geschrapt. Het bedrijf claimt dat de reorganisatie nodig is bij de overgang naar een bedrijf waarin software een grotere rol speelt.
Ericsson en Apple staken patentstrijd en gaan aan 5g-technologie werken
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(21-12-2015 12:02)


Ericsson en Apple hebben overeenstemming bereikt over het gebruik van elkaars patenten op gebied van gsm-, umts- en lte-technologie. Daarmee komt een einde aan een patentstrijd. Tegelijk kondigen de bedrijven aan samen te werken aan onder andere 5g-technieken.
THUMB
Nieuws: Ericsson klaagt Apple aan in drie landen wegens patentschending
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(11-05-2015 14:49)


Het Zweedse Ericsson heeft in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een rechtszaak gestart tegen het Amerikaanse Apple voor het schenden van patenten van het bedrijf. Ericsson is gespecialiseerd in het ontwikkelen van technologie voor mobiele netwerken en bezit daarin ook veel patenten.
Ericsson klaagt Apple aan in Nederland wegens patentschending
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(10-05-2015 09:35)


Technologiebedrijf Ericsson heeft een aanklacht ingediend tegen Apple bij een Nederlandse rechtbank. Apple wordt er van beschuldigd dat het patenten van Ericsson schendt die betrekking hebben op telecommunicatie. Er werden ook rechtszaken aangespannen in Duitsland en het VK.
Woensdag 12 December
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]