Sony Ericsson
<< Nieuwer | Ouder >> 
THUMB
Ericsson klaagt Apple in drie landen aan om 4G-patenten
Bron:OneMoreThing / Sony Ericsson

(11-05-2015 10:58)


Is de patentoorlog met het vredesakkoord tussen Samsung en Apple voorbij? Nee. Het Zweedse Erisccon heeft Apple in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor het schenden van patenten die betrekking hebben op telecommunicatie. De fabrikant van mobiele netwerkapparatuur laat weten dat het gaat om patenten die 2G- en 4G-technieken omschrijven.
THUMB
Nieuws: Ericsson klaagt Apple aan wegens schenden van 41 patenten
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(27-02-2015 13:53)


Ericsson heeft besloten zeven rechtszaken te starten tegen Apple omdat het 41 patenten zou schenden van het netwerkbedrijf. Tot en met januari hadden beide bedrijven een licentie-overeenkomst en betaalde Apple netjes voor de patenten. Deze overeenkomst is echter niet verlengt omdat Apple minder wil betalen en Ericsson geen genoegen neemt met minder.
THUMB
Ericsson start mega-rechtszaak tegen Apple over 41 patenten
Bron:iPhoneClub / Sony Ericsson

(27-02-2015 11:08)


Net nu de patentenoorlog met Samsung grotendeels voorbij is, krijgt Apple te maken met een nieuwe patentenoorlog. Ericsson heeft vandaag zeven rechtszaken aangespannen tegen Apple, waarbij ze beweren dat maar liefst 41 patenten worden overtreden. De patenten hebben betrekking op diverse draadloze standaarden en technologieën.
Ericsson haalt 5Gbit/s bij 5g-proef
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(02-07-2014 11:46)


Ericsson heeft in een laboratorium in Zweden een draadloze internetverbinding opgezet met een nog onbekende technologie. Daarbij werd een snelheid van 5Gbit/s behaald. De technologie van Ericsson maakt mogelijk deel uit van de komende 5g-standaard.
Philips en Ericsson willen slimme lantaarnpalen van mobiel internet voorzien
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(24-02-2014 11:40)


Philips en Ericsson combineren slimme led-verlichting en breedbandnetwerkapparatuur bij straatverlichting. De combinatie moet steden kostenbesparingen door een lager verbruik opleveren, terwijl de breedbanddekking kan toenemen.
Gerucht: directeur Ericsson is kandidaat-opvolger Ballmer bij Microsoft
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(16-01-2014 10:07)


De directeur van netwerkbedrijf Ericsson, Hans Vestberg, zou een van de kandidaten zijn voor de opvolging van Microsoft-ceo Steve Ballmer. Dat claimt financieel persbureau Bloomberg. Naast Vestberg zijn er nog andere kandidaten.
Intel neemt gps-divisie van ST-Ericsson over
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(29-05-2013 11:11)


Intel heeft de gps-divisie van ST-Ericsson overgenomen. Dinsdag meldde ST-Ericsson al dat het zijn gps-divisie had verkocht aan een 'leading semiconductor company', maar het bedrijf noemde toen nog niet de naam van het chipbedrijf.
'Ericsson wil iptv-afdeling Microsoft overnemen'
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(27-03-2013 17:07)


Ericsson zou gesprekken voeren met Microsoft over de mogelijke overname van de iptv-afdeling van de softwaregigant. Microsoft zou zich zo meer willen gaan richten op content voor het Xbox-platform, terwijl Ericsson zich meer wil richten op de software- en dienstenmarkt.
THUMB
Psst! Prototype Sony Ericsson met Windows Phone kopen?
Bron:NieuweMobiel.NL / Sony Ericsson

(28-02-2013 17:09)


Ooit was (toen nog) Sony Ericsson bezig met een Windows Phone. Best een interessante eigenlijk, want hij beschikte over een volledig toetsenbord. Het toestel bereikte nooit de markt, maar staat nu wel op eBay.
THUMB
ST-Ericsson doorbreekt 3 GHz grens smartphone processor
Bron:NieuweMobiel.NL / Sony Ericsson

(21-02-2013 17:01)


ST-Ericsson gaat komende MWC een nieuwe smartphone processor demonstreren die voor het eerste door de 3 GHz grens gaat; de NovaThor L8580.
Ericsson klaagt Apple aan in Nederland wegens patentschending
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(10-05-2015 09:35)


Technologiebedrijf Ericsson heeft een aanklacht ingediend tegen Apple bij een Nederlandse rechtbank. Apple wordt er van beschuldigd dat het patenten van Ericsson schendt die betrekking hebben op telecommunicatie. Er werden ook rechtszaken aangespannen in Duitsland en het VK.
THUMB
Ericsson start patentzaak tegen Apple
Bron:OneMoreThing / Sony Ericsson

(27-02-2015 13:00)


Apple en Ericsson slijpen de juridische messen. De iPhone-maker is door het telecom­bedrijf in 7 rechtszaken aangeklaagd voor het schenden van 41 patenten. Het gaat om elementaire technieken voor mobiele verbindingen en verwante technologieën. De twee bedrijven hadden eerder een licentie-overeenkomst voor het gebruik van deze patenten, maar deze liep in januari af.
THUMB
Nieuws: Apple en Ericsson slepen elkaar voor het gerecht om belangrijke patenten
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(15-01-2015 12:07)


Apple en Ericsson hebben elkaar voor de rechter gesleept vanwege onenigheid over patenten. De bedrijven hebben gezamenlijk geprobeerd tot een regeling te komen, maar slaagden daar niet in. De uitkomst van de zaken is belangrijk voor alle fabrikanten die telefoons uitbrengen in de Verenigde Staten.
THUMB
Philips en Ericsson voorzien straatverlichting van mobiel internet
Bron:nu.nl / Sony Ericsson

(24-02-2014 13:05)


Philips en de Zweedse fabrikant Ericsson hebben samen een lantarenpaal gemaakt die uitgerust is met mobiele breedbandapparatuur. 
THUMB
Nieuws: 'Ericsson's topman ook niet nieuwe CEO van Microsoft'
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(30-01-2014 09:58)


Ook Hans Vestberg wordt niet Microsoft's nieuwe CEO. De CEO van telecombedrijf Ericsson zou volgens Bloomberg tegenover het bestuur van zijn bedrijf hebben aangegeven dat hij niet van plan is om af te treden. Bloomberg heeft dit via een interne bron vernomen.
THUMB
Nieuws: 'CEO Ericsson mogelijk nieuwe CEO van Microsoft'
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(16-01-2014 09:06)


De zoektocht naar een nieuwe CEO voor Microsoft lijkt voorlopig nog wel even voort te sudderen. Volgens Bloomberg worden er nieuwe kandidaten overwogen en één van die kanshebbers is Hans Vestberg, de huidige CEO van het Zweedse Ericsson.Vestberg is 48 jaar oud en is zo'n 25 jaar werkzaam bij Ericsson, een Zweeds telecommunicatiebedrijf.
Ericsson neemt iptv-afdeling van Microsoft over
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(08-04-2013 16:19)


Microsoft heeft aangekondigd Mediaroom, een iptv-platform van de softwaregigant, te hebben verkocht aan Ericsson. Met de verkoop zegt Microsoft alle middelen die het in iptv investeert op het Xbox-platform te willen gaan richten.
Mobiele-processorfabrikant ST-Ericsson stopt later dit jaar
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(18-03-2013 09:44)


ST-Ericsson, fabrikant van mobiele processors die door onder andere Samsung en Sony worden gebruikt, houdt deze zomer op te bestaan. De processors van ST-Ericsson zaten in toestellen als de Samsung Galaxy S III Mini, Galaxy Xcover 2 en Sony Xperia P.
THUMB
Mozilla, AT&T en Ericsson presenteren WebPhone
Bron:nu.nl / Sony Ericsson

(24-02-2013 15:58)


AMSTERDAM - Mozilla, het bedrijf achter de webbrowser Firefox, is een samenwerking aangegaan met AT&T en Ericsson. De organisaties presenteren deze week een conceptversie genaamd WebPhone tijdens Mobile World Congress.
ST-Ericsson presenteert 2,5GHz-quadcore-processor voor mobieltjes
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(11-01-2013 10:47)


ST-Ericsson heeft op elektronicabeurs CES een nieuwe quadcore-processor voor mobieltjes gepresenteerd. De L8580 heeft vier op een Cortex A9-core gebaseerde processorkernen en een PowerVR SGX544-gpu van Imagination. De processorkernen kunnen draaien op 2,5GHz.
Donderdag 24 Januari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]