Sony Ericsson
<< Nieuwer | Ouder >> 
THUMB
Ericsson: uitrol 5G rap aan het versnellen en aantal IoT-toepassingen enorm gegroeid
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(12-06-2018 17:13)


Uit de nieuwste editie van het Ericsson Mobility Report blijkt dat de uitrol van 5G-technologie langzaamaan op stoom komt. Ook meldt de Zweedse telecomfabrikant dat het aantal implementaties van cellulaire IoT-toepassingen veel groter is dan eerder voorspeld werd.
'Ericsson schrapt mogelijk 25.000 banen buiten Zweden'
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(17-08-2017 12:47)


De Zweedse krant Svenska Dagbladet meldt op basis van anonieme bronnen dat telecombedrijf Ericsson mogelijk van plan is om 25.000 banen in kantoren buiten Zweden te schrappen. Ericsson bevindt zich in zwaar weer; de ceo wil in de kosten snijden om het bedrijf weer gezond te maken.
Ericsson toont '5g' met snelheid van 25Gbit/s
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(18-02-2016 14:43)


Netwerkbedrijf Ericsson heeft met een test in Zweden een snelheid gehaald van 25Gbit/s. Dat gebeurde met apparatuur ter grootte van ongeveer een koffer. Ericsson toont de demonstratie volgende week publiekelijk op telecombeurs Mobile World Congress.
THUMB
Nieuws: Cisco en Ericsson bundelen krachten in vergaande samenwerking
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(10-11-2015 12:03)


Er zijn al langer geruchten dat Cisco en Ericsson praten of hebben gesproken over een fusie, zover is het in elk geval nog niet. Wel gaan de bedrijven intensief samenwerken, zo gaan de bedrijven gebruik maken van elkaars datacenters, netwerken en diensten, maar gaan ze ook gezamenlijk nieuwe producten en technologieën ontwikkelen.
THUMB
Ericsson klaagt Apple in drie landen aan om 4G-patenten
Bron:OneMoreThing / Sony Ericsson

(11-05-2015 10:58)


Is de patentoorlog met het vredesakkoord tussen Samsung en Apple voorbij? Nee. Het Zweedse Erisccon heeft Apple in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aangeklaagd voor het schenden van patenten die betrekking hebben op telecommunicatie. De fabrikant van mobiele netwerkapparatuur laat weten dat het gaat om patenten die 2G- en 4G-technieken omschrijven.
THUMB
Nieuws: Ericsson klaagt Apple aan wegens schenden van 41 patenten
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(27-02-2015 13:53)


Ericsson heeft besloten zeven rechtszaken te starten tegen Apple omdat het 41 patenten zou schenden van het netwerkbedrijf. Tot en met januari hadden beide bedrijven een licentie-overeenkomst en betaalde Apple netjes voor de patenten. Deze overeenkomst is echter niet verlengt omdat Apple minder wil betalen en Ericsson geen genoegen neemt met minder.
THUMB
Ericsson start mega-rechtszaak tegen Apple over 41 patenten
Bron:iPhoneClub / Sony Ericsson

(27-02-2015 11:08)


Net nu de patentenoorlog met Samsung grotendeels voorbij is, krijgt Apple te maken met een nieuwe patentenoorlog. Ericsson heeft vandaag zeven rechtszaken aangespannen tegen Apple, waarbij ze beweren dat maar liefst 41 patenten worden overtreden. De patenten hebben betrekking op diverse draadloze standaarden en technologieën.
Ericsson haalt 5Gbit/s bij 5g-proef
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(02-07-2014 11:46)


Ericsson heeft in een laboratorium in Zweden een draadloze internetverbinding opgezet met een nog onbekende technologie. Daarbij werd een snelheid van 5Gbit/s behaald. De technologie van Ericsson maakt mogelijk deel uit van de komende 5g-standaard.
Philips en Ericsson willen slimme lantaarnpalen van mobiel internet voorzien
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(24-02-2014 11:40)


Philips en Ericsson combineren slimme led-verlichting en breedbandnetwerkapparatuur bij straatverlichting. De combinatie moet steden kostenbesparingen door een lager verbruik opleveren, terwijl de breedbanddekking kan toenemen.
Gerucht: directeur Ericsson is kandidaat-opvolger Ballmer bij Microsoft
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(16-01-2014 10:07)


De directeur van netwerkbedrijf Ericsson, Hans Vestberg, zou een van de kandidaten zijn voor de opvolging van Microsoft-ceo Steve Ballmer. Dat claimt financieel persbureau Bloomberg. Naast Vestberg zijn er nog andere kandidaten.
THUMB
Ericsson klaagt smartphonefabrikant Wiko aan om patentschending
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(18-08-2017 15:22)


De Zweedse firma Ericsson klaagt de Frans-Chinese smartphonemaker Wiko aan om patentschending. Volgens Ericsson heeft Wiko enkele jaren gebruik gemaakt van patenten zonder daar licentiekosten voor te betalen. Dat terwijl de twee bedrijven sinds 2013 daarover in gesprek waren.
Ericsson schrapt drieduizend banen in Zweden
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(04-10-2016 12:06)


Bij het Zweedse netwerkbedrijf Ericsson vallen drieduizend ontslagen waarmee bijna een vijfde van het personeelsbestand wordt geschrapt. Het bedrijf claimt dat de reorganisatie nodig is bij de overgang naar een bedrijf waarin software een grotere rol speelt.
Ericsson en Apple staken patentstrijd en gaan aan 5g-technologie werken
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(21-12-2015 12:02)


Ericsson en Apple hebben overeenstemming bereikt over het gebruik van elkaars patenten op gebied van gsm-, umts- en lte-technologie. Daarmee komt een einde aan een patentstrijd. Tegelijk kondigen de bedrijven aan samen te werken aan onder andere 5g-technieken.
THUMB
Nieuws: Ericsson klaagt Apple aan in drie landen wegens patentschending
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(11-05-2015 14:49)


Het Zweedse Ericsson heeft in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een rechtszaak gestart tegen het Amerikaanse Apple voor het schenden van patenten van het bedrijf. Ericsson is gespecialiseerd in het ontwikkelen van technologie voor mobiele netwerken en bezit daarin ook veel patenten.
Ericsson klaagt Apple aan in Nederland wegens patentschending
Bron:Tweakers / Sony Ericsson

(10-05-2015 09:35)


Technologiebedrijf Ericsson heeft een aanklacht ingediend tegen Apple bij een Nederlandse rechtbank. Apple wordt er van beschuldigd dat het patenten van Ericsson schendt die betrekking hebben op telecommunicatie. Er werden ook rechtszaken aangespannen in Duitsland en het VK.
THUMB
Ericsson start patentzaak tegen Apple
Bron:OneMoreThing / Sony Ericsson

(27-02-2015 13:00)


Apple en Ericsson slijpen de juridische messen. De iPhone-maker is door het telecom­bedrijf in 7 rechtszaken aangeklaagd voor het schenden van 41 patenten. Het gaat om elementaire technieken voor mobiele verbindingen en verwante technologieën. De twee bedrijven hadden eerder een licentie-overeenkomst voor het gebruik van deze patenten, maar deze liep in januari af.
THUMB
Nieuws: Apple en Ericsson slepen elkaar voor het gerecht om belangrijke patenten
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(15-01-2015 12:07)


Apple en Ericsson hebben elkaar voor de rechter gesleept vanwege onenigheid over patenten. De bedrijven hebben gezamenlijk geprobeerd tot een regeling te komen, maar slaagden daar niet in. De uitkomst van de zaken is belangrijk voor alle fabrikanten die telefoons uitbrengen in de Verenigde Staten.
THUMB
Philips en Ericsson voorzien straatverlichting van mobiel internet
Bron:nu.nl / Sony Ericsson

(24-02-2014 13:05)


Philips en de Zweedse fabrikant Ericsson hebben samen een lantarenpaal gemaakt die uitgerust is met mobiele breedbandapparatuur. 
THUMB
Nieuws: 'Ericsson's topman ook niet nieuwe CEO van Microsoft'
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(30-01-2014 09:58)


Ook Hans Vestberg wordt niet Microsoft's nieuwe CEO. De CEO van telecombedrijf Ericsson zou volgens Bloomberg tegenover het bestuur van zijn bedrijf hebben aangegeven dat hij niet van plan is om af te treden. Bloomberg heeft dit via een interne bron vernomen.
THUMB
Nieuws: 'CEO Ericsson mogelijk nieuwe CEO van Microsoft'
Bron:TechZine / Sony Ericsson

(16-01-2014 09:06)


De zoektocht naar een nieuwe CEO voor Microsoft lijkt voorlopig nog wel even voort te sudderen. Volgens Bloomberg worden er nieuwe kandidaten overwogen en één van die kanshebbers is Hans Vestberg, de huidige CEO van het Zweedse Ericsson.Vestberg is 48 jaar oud en is zo'n 25 jaar werkzaam bij Ericsson, een Zweeds telecommunicatiebedrijf.
Zondag 24 Maart
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]