thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: NRC
Categorie: Algemeen
Gepubliceerd: Dinsdag 19 Juni 2012 om 01:49

Microsoft heeft vannacht in Los Angeles zijn nieuwe tablet pc-platform Surface aangekondigd, een rechtstreekse concurrent voor de Apple iPad en Android tablets. In de hoes zit een lichtgewicht toetsenbord verwerkt, de touch cover.

Steve Ballmer toont de Microsoft Surface tablet pc

Logischerwijs  was een tablet pc met Windows 8 pas in het najaar verschenen, maar Microsoft wil niet afwachten tot  andere fabrikanten zin hebben een tablet pc te produceren. Daarom nam de softwaremaker zelf op verrassende wijze het heft in handen en bouwde twee types tablet pc’s die Windows 8 draaien, de één op een Intel chipset (die draait op Windows 8 Pro alle normale Windows-software kan draaien) en ander met een ARM-chipset, die draait op Windows RT, een afgeslankte versie puur voor tabletgebruik.

De introductie van een eigen tablet is een opvallende stap voor  de softwaregigant, die normaal gesproken samenwerkt met andere pc-fabrikanten. Om de strijd met de Apple iPad aan te gaan – en te bewijzen dat Windows 8 een serieus mobiel besturingssysteem  is – komt Microsoft met een eigen ontwerp. Het is niet de eerste keer dat Microsoft eigen hardware maakt: het bedrijf bouwde zeer succesvolle muizen, keyboards, en de Xbox maar ook en minder succesvolle gadgets, zoals de Kin telefoon en de Zune muziekspeler. Het is wel de eerste keer dat Microsoft zelf een ‘full blown pc’ produceert.

 

Een paar eigenschappen alvast – meer details volgen later:

10,6 inch breedbeeldscherm DisplayPort voor koppeling met extern scherm ingebouwde standaard om het apparaat rechtop te zetten hoes met ingebouwd toetsenbord, de touch cover digitale pen en inkt om op het scherm te ‘schrijven’ Intel versie weegt circa 1 kilo, 14 mm dik De ARM-versie met Windows RT is minder dan een centimeter dik

 

 

 

Lees het volledige artikel

    Gerelateerd Nieuws:
meest recent meest relevant


Zondag 20 Januari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]