thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: TECHNIEUWS
Categorie: Algemeen
Gepubliceerd: Maandag 3 Maart 2014 om 19:28

Apple heeft vanmorgen officieel het eigen besturingssysteem voor auto’s aangekondigd, het gaat hierbij om CarPlay en zal onder andere door verschillende autofabrikanten waaronder BMW, Ferrari, Ford, Jaguar, Mercedes-Benz, Nissan en Volvo worden gebruikt. De eerste auto’s worden later deze week tijdens de autobeurs in Geneve aangekondigd.

Met CarPlay heeft de gebruiker  verschillende opties en mogelijkheden welke specifiek bedoeld zijn voor de auto gebruiker. Zo is het mogelijk om via Siri stemgestuurde commando’s uit te voeren. Het is daarmee dus de bedoeling dat zij niet handmatig zaken hoeven in te voeren en zo hun ogen op de weg kunnen houden. Navigatie gaat via de eigen kaarten applicatie van Apple welke momenteel al aanwezig is in Mac OS X en iOS.

Naast navigeren is het ook mogelijk om telefoongesprekken te kunnen voeren, tekstberichten te verzenden en multimedia toepassingen te beheren. Voor het gebruik van CarPlay is een Lightning-aansluiting en waarschijnlijk ook iOS 7.1 benodigd, CarPlay komt beschikbaar in de bestaande iOS installatie via een update. Momenteel gaan de volgende fabrikanten CarPlay gebruiken voor de auto’s: BMW, Ferrari, Ford, General Motoros, Jaguar, Honda, Hyundai, Kia, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Subaru, Suzuki en Toyota.

Lees het volledige artikel

    Gerelateerd Nieuws:
meest recent meest relevant


Zondag 20 Januari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]