thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: TECHNIEUWS
Categorie: HTC
Gepubliceerd: Zondag 5 Januari 2014 om 21:56

HTC heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw verlies gedraaid. HTC draaide over het vierde kwartaal van 2013 namelijk een nettowinst van 310 miljoen Taiwanese dollar wat omgerekend op zo’n 7,3 miljoen euro komt. het operationeel verlies van het vierde kwartaal was 38 miljoen euro.

De kleine winst in de netto inkomsten heeft het bedrijf voornamelijk te danken aan de aandelen in Beats Audio welke HTC heeft verkocht voor 265 miljoen dollar. HTC heeft het aandeel van 51 procent hiermee terug gegeven aan Beats Audio. De omzet in het vierde kwartaal was 1 miljard euro, daarmee is het vierde kwartaal opnieuw dalend na negen aaneengesloten kwartalen. In het derde kwartaal van 2013 boekte HTC zijn eerste verlies ooit. HTC heeft het momenteel erg moeilijk in de smartphone markt met concurrenten als Samsung en Apple. Ook met het huidige vlaggenschip de HTC One heeft het bedrijf moeite om zich te concurreren met de andere smartphones.

Volgens de verwachting komt HTC binnenkort ook met een nieuwe smartphone wat de opvolger van de HTC One moet gaan worden. De HTC One+ is een upgrade van de huidige HTC One en moet hiermee het nieuwe vlaggenschip worden. Volgens de laatste geruchten krijgt de HTC One+ een 5-inch scherm.

Lees het volledige artikel

    Gerelateerd Nieuws:
meest recent meest relevant

Meest Gelezen Nieuws:
Zondag 20 Januari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]