thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: TECHNIEUWS
Categorie: Motorola
Gepubliceerd: Woensdag 29 Januari 2014 om 23:22

Google heeft vandaag bekend gemaakt dat ze Motorola hebben verkocht aan de Chinese fabrikant Lenovo. Waarschijnlijk is er een bedrag van ongeveer 2,11 miljard euro betaald. Google heeft dit nieuws woensdagavond bekend gemaakt. Anderhalf jaar geleden heeft Google Motorola overgenomen voor omgerekend zo’n 9,1 miljard dollar. 

Google verkoopt de gehele Motorola telefoondivisie aan Lenovo inclusief een aantal patenen. Ook blijft er een deel van de patenten in bezit van Google. Enkele maanden geleden heeft Google ook al Motorola Home verkocht voor zo’n twee miljard euro. Google heeft het bedrijf in 2012 voornamelijk gekocht vanwege de patenten welke over het bedrijf beschikte. Lenovo wil vooral met Motorola de westerse smartphone markt op aangezien Lenovo momenteel al de bestverkopende smartphonefabrikant is in het thuisland. Lenovo is op dit moment op marktleider op gebied van laptops.

De afgelopen jaren heeft Google bij Motorola vele werknemers ontslagen, aangezien Google opnieuw op de markt heeft gebracht. Google heeft vanuit Motorola nog wel de Moto X smartphone op de markt gebracht en in Europa de goedkopere Moto G smartphone.

Lees het volledige artikel

    Gerelateerd Nieuws:
meest recent meest relevant

Meest Gelezen Nieuws:
Dinsdag 19 Februari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]