thumb
Nieuwsbron: TECHNIEUWS
Categorie: Nokia
Gepubliceerd: Donderdag 18 Oktober 2012 om 15:56

Nokia heeft de laatste 3 maanden minder smartphone verkocht, hierdoor heeft het bedrijf een verlies van bijna 1 miljard euro. Het bedrijf heeft vandaag de derde kwartaalcijfer bekend gemaakt. In juli, augustus en september zijn er wereldwijd 2.9 miljoen lumia’s verkocht. Dit is veel minder dan de 4 miljoen van het vorige kwartaal.

Het verlies komt voornamelijk omdat er in het vierde kwartaal een aantal nieuwe toestellen worden aangekondigd door Nokia, hierdoor wachten veel consumenten met hun aankoop. Afgelopen kwartaal zijn er door Nokia 82,0 miljoen telefoons verkocht. Van dit aantal is maar 6.3 miljoen smartphone’s, dit is een flinke daling ten opzichten van vorig jaar.

Nokia laat het volgende weten:

“Zoals verwacht was het derde kwartaal een moeilijk kwartaal voor ons”, aldus Stpehen Elop, CEO van Nokia. “We blijven ons richten op de transformatie van Nokia. We zijn vastberaden onze financiële situatie op orde te krijgen, onze concurrentiepositie te verbeteren en de Devices & Services-afdeling winstgevend te maken.”

 

Lees het volledige artikel

    Gerelateerd Nieuws:
meest recent meest relevant

Meest Gelezen Nieuws:
Zaterdag 16 Februari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]