thumb
Nieuwsbron: TECHNIEUWS
Categorie: Nokia
Gepubliceerd: Dinsdag 3 September 2013 om 07:40

Microsoft heeft vandaag laten weten dat ze Nokia voor een groot deel overnemen. De twee bedrijven hebben een deal met een totale waarde van 5,44 miljard euro vandaag bekendgemaakt. Ongeveer 1,65 miljard euro daarvan is bedoeld voor de aankoop van de patenten die Nokia bezit. Microsoft neemt niet volledig Nokia over maar alleen de divisies welke verantwoordelijk zijn voor de verkoop van mobieltjes en smartphones. Microsoft wil met de aankoop van Nokia de groei van Windows Phone bevorderen.

Ook heeft Nokia laten weten dat de Nokia ceo Stephen Elop zal stokken en zal zijn functie overdragen aan Risto Siilasmaa, momenteel is Risto bestuursvoorzitter van Nokia. De kaartendivisie van Nokia voor Windows Phone zal blijven bestaan. In totaal zullen er 32000 werknemers overstappen naar Microsoft, Nokia laat weten dat er ongeveer 56.000 medewerkers bij Nokia blijven.

Er waren al langer geruchten over een overname. De twee bedrijven werken al sinds 2011 samen. Nokia is de belangrijkste fabrikant van smartphones die draaien op het besturingssysteem Windows Phone, dat is gemaakt door Microsoft. Nokia was langere tijd koploper in de smartphonemarkt. Maar na de iPhone en Android toestellen stortte het marktaandeel van Nokia in, momenteel doet Nokia het weer redelijk goed, aangezien de Lumia lijn goed verkocht wordt.

Lees het volledige artikel

    Gerelateerd Nieuws:
meest recent meest relevant

Meest Gelezen Nieuws:
Zaterdag 16 Februari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]