thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: ANDROIDWORLD
Categorie: Tablets
Gepubliceerd: Maandag 19 December 2011 om 21:01

Google heeft nu alweer drie Nexus-telefoons op de wereld gebracht. Echter, Android werkt sinds een tijdje ook op tablets, dus het wachten is op een Nexus-tablet. Bij de introductie van Android 3.0 voor tablets, diende de Motorola Xoom een beetje als Nexus-tablet. Met de introductie van Android 4.0 is misschien het moment gekomen dat Google een echte Nexus-tablet maakt. Eric Schmidt lijkt in ieder geval zoiets te suggereren.

Mogelijke Nexus-tablet

In een interview met een Italiaanse krant heeft Eric Schmidt een uitspraak gedaan over iets wat een Nexus-tablet zou kunnen zijn. Eric Schmidt zei het volgende:

In de komende zes maanden zijn we van plan een tablet te marketen, die van de hoogste kwaliteit is.

Om wat voor tablet het precies gaat is helaas niet duidelijk, omdat de verwoording van Eric wat te vaag is. Het hoeft niet eens te betekenen dat het om een Nexus-tablet met Android gaat. Het is echter wel goed mogelijk en wie het releaseschema van Android erbij pakt, ziet dat over ongeveer zes maanden Google I/O weer plaats zal vinden. Op dat evenement doet Google altijd belangrijke aankondigingen met betrekking tot Android. Zou de volgende Androidversie gelanceerd kunnen worden op een tablet?

Het kan natuurlijk ook zijn dat Google weer net zoiets doet als met de Motorola Xoom. Deze tablet diende een soortgelijk doel als de Nexus-lijn, puur Android en updates van Google, maar droeg niet de Nexus-naam. Overigens geldt dit alleen voor de Amerikaanse Xoom, de Europese wordt door Motorola geüpdatet. Het is ook mogelijk dat Chrome OS tegen die tijd geoptimaliseerd is voor tablets en dat de tablet daarop zal draaien.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd wat hier uit gaat komen. Er zijn niet bijzonder veel problemen met updates op Androidtablets, maar een Nexus-tablet zou zeker niet misstaan.

Bron: Notebook Italia via Slashgear

Lees het volledige artikel

    Gerelateerd Nieuws:
meest recent meest relevant


Zondag 20 Januari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]