thumb
Copyright Foto: Zie BRON
Nieuwsbron: ANDROIDWORLD
Categorie: Tablets
Gepubliceerd: Donderdag 5 Januari 2012 om 19:08

Recentelijk verwees Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google, naar een mogelijke tablet van Google. Het zou in dat geval kunnen gaan om een Nexus-tablet, net zoals er nu Nexus-telefoons zijn. De tablet zou dan snel updates krijgen en naar Googles eisen gemaakt worden. Nu meldt Digitimes dat het zou gaan om een 7 inch-tablet die de Kindle Fire als doelwit heeft.

Kindle Fire-concurrent

In december verwees Eric Schmidt naar een mogelijke Nexus-tablet, die van ‘de hoogste kwaliteit’ is. Wat Eric daarmee precies bedoelde is niet bekend, maar het zou kunnen gaan om een tablet van Google die draait op Android. De meest voor de hand liggende concurrent voor zo’n tablet zou de iPad zijn, maar Digitimes beweert op basis van bronnen dat het wel eens de Kindle Fire van Amazon zou kunnen zijn die het doelwit van Google is.

De Kindle Fire is een 7 inch-tablet, die voor $200,- (€155,-) wordt verkocht. De tablet draait strikt gezien wel op Android, maar daar zie je niks van terug. Amazon heeft er een geheel eigen interface voor ontworpen en de tablet beschikt niet over het pakket aan Google-apps, waar vrijwel elk Androidtoestel wel over beschikt. Amazon verkoopt de tablet voor een zeer lage prijs, maar profiteert van de verkoop van content die op de tablet bekeken kan worden, zoals boeken en films.

7 inch-tablet?

De tablet van Google, zou volgens bronnen een 7 inch-scherm hebben en verkocht worden voor minder dan $199,-. De tablet zou in maart of april uit moeten komen. Of het dan om een Nexus-tablet gaat die op Android draait is onzeker. Google gebruikt intern op dit moment de Motorola Xoom om op te ontwikkelen, een tablet met een 10 inch-scherm. Honeycomb, de eerste tabletversie van Android, was in eerste instantie ook bedoeld voor 10 inch-schermen. Hoewel de boel nu wel werkt op 7 inch-tablets, lijkt het een stap terug om voor een tablet met een dergelijk schermformaat te kiezen.

Bron: Digitimes

Lees het volledige artikel

    Gerelateerd Nieuws:
meest recent meest relevant


Donderdag 24 Januari
4Mobiel maakt gebruikt van cookies. Wat houdt dit in ?     [lees meer]     [akkoord]